Останні статті Таня Абрамова ( see all)
- On-line - 09.10.2016
- 5 корисних думок про призначення - 19.11.2015
- Ми їдемо до Одеси! Виступ на конференції Travel Me - 17.11.2015
Неаполь чимось схожий на нашу Одессу. Місцеві жителі яро виділяють себе серед інших італійців і вважають себе окремою етногрупою. І у них дійсно є на це вагомі підстави, адже відмінності яскраво простежуються в усіх культурних проявах: мові, традиціях, і навіть у кулінарії.
За легендою саме Неаполь (Napoli) подарував світові піцу, найстаріша піцерія країни знаходиться саме тут. Здавна він вважався колискою злочинності, але зараз не є вже таким небезпечним, хоча дійсно варто бути уважним, коли йдеш вузькими вуличками, адже тут їздить дуже багато мопедів і на туриста ніхто особливої уваги не звертає – краще відійти
Неаполітанці дуже люблять булочки. І їх вид нам доволі знайомий…нагадує “ромову бабу” правда?
Так і є….у Неаполі їх називають baba…є лише маленька відмінність від нашої – її дійсно поливають ромом….мммм
Цей помаранчевий коктейлик називається Spritz, як завжди спочатку п’єш, бо здається, що компот…а потім самі знаєте як
Рецепт простий:
– 1 частина лікеру Апероль (помаранчовий італійський лікер…у наших краях можна замінити кампарі)
– 2 частини содової
– 3 частини шампанського
подається з апельсиновими скибочками та льодом (у Венеції часто іще з ВЕЛИЧЕЗНОЮ оливкою)
Enjoy!
Ти справжній кавоман? Неаполь чудове місце відвести душу любителю кави. Тут майже у кожному кафе свій сорт та способи її подачі.
Ви знали, що традиція “підвішувати каву” з’явилась саме у Неаполі? Так там раніше лишали не тільки каву, але й їжу…такого роду благодійність.